Pagina's

woensdag 19 december 2012

Animatie van voertuigen

Animatie van voertuigen


De opdracht bestond uit een animatiefilmpje maken met twee verschillende voertuigen. Eén voertuig straalt kracht uit en de andere snelheid. In het filmpje gaat u een vrachtwagen en een fiets zien. De vrachtwagen komt een fiets afleveren.


De samenwerking met het andere groepje ging erg vlot. We hadden al snel een plan over hoe we het zouden gaan doen. We gingen al snel aan de slag met het decor opbouwen. Iedereen had wat spullen van thuis meegenomen die we eventueel konden gaan gebruiken. Toen eenmaal het decor stond, zijn we begonnen met het schieten van foto's. Iedereen had snel ze eigen taak waardoor het vlot verliep. We zijn allemaal erg tevreden met het eind resultaat!

Traditioneel ambachtelijk: Het verplaatsen van het voertuig en het schieten van de foto's. Elke keer een stukje vooruit en het schieten van een nieuwe foto.

Experimenteel: Het bedenken hoe het voertuig precies moet rijden, waar moet hij stoppen, hoe ver rijdt hij achteruit, hoe komt de fiets uit de vrachtwagen etc. 

Ontwerpproces: We hadden al bedacht wat er in het filmpje zou gebeuren, voordat we de voertuigen gingen maken. We hebben dus de voertuigen aangepast aan het filmpje. Iedereen had decor meegenomen en we hebben bedacht hoe we het wilde gebruiken. Daarna zijn we eigenlijk gewoon begonnen en hebben we steeds nieuwe dingen er bij bedacht. 


Gemaakt door: Kelly Duivenvoorden en Cindy van Nobelen



Werken met kosteloos materiaal

Werken met kosteloos materiaal


De opdracht was om een sterk of snel voertuig te bouwen met kosteloos materiaal. Wij hebben besloten om een super snelle racefiets te maken.

Het materiaal:
- plastic flesdopjes
- houten stokjes
- paperclip
- tandenstoker
- kurk
- elastiek
- spijker
- lijm

De assemblagetechnieken die wij gebruikt hebben:
- elastiek om het stuur vast te maken
- gaatjes in het dopje om stokje aan het dopje vast te maken
- spijker om het zadel vast te maken





Gemaakt door: Kelly Duivenvoorden en Cindy van Nobelen