Pagina's

vrijdag 28 juni 2013

Beeldaspect klassieke periode + massacultuur

Beeldaspect klassieke periode + massacultuur

FORMAT  BEELDASPECT    VOLTIJD 1


Hoofdcategorie

Kleur

Deelbegrip

Kleurcontrast
Afbeelding














Korte
omschrijving
Van het begrip



Licht-donkercontrast: tegenstelling die kan ontstaan bij het gebruik van lichte en donkere kleuren of tinten van een kleur.  
Ik vind ook dat er hier erg veel gebruik gemaakt is van aardkleuren. Dit zijn kleuren die doen denken aan de kleuren van aarde, bijvoorbeeld oker, siena. Alle met veel bruin gemengde kleuren (groenbruin, roodbruin, grijsbruin)
Hoe in de afbeelding




Je ziet dat er bepaalde elementen een stuk lichter zijn dan andere. De achtergrond is voornamelijk donker. Maar op de voorgrond zie je een hele witte kraag. Dit is zo’n groot licht-donker contrast heet clair-obscur.
Ook zie je veel bruine kleuren in dit schilderij. Dit is de rede dat ik
Welk effect in de afbeelding





Het effect is dat er veel diepte te vinden is in dit schilderij.  Ook vallen er objecten snel in het oog. Doordat het meer belicht is dan andere stukken.



Hoofdcategorie

vorm
Deelbegrip

contour
Afbeelding














Korte
omschrijving
Van het begrip



Contour, de omtrek. Dat kan een omtreklijn zijn. maar de begrenzing van een silhouet noemen we ook contour. Een object wordt gekenmerkt door zijn contour. Een karakteristieke contour herken je gemakkelijk.  (bijvoorbeeld een olifant, stoel, vierkant)
Hoe in de afbeelding




Door deze contouren heb je een herkenningsbeeld. Door de media zijn de nieuwe koning en koningin veel op tv te zien. Maar ze staan bijvoorbeeld ook veel in de krant. De troonwisseling is ook in de kleinste detail op tv te zien geweest.
Welk effect in de afbeelding





Doordat je deze personen als een aantal keer via de media gezien hebt, heb je een gelijkenis als je naar dit schilderij kijkt. Er zullen ook meerdere gedachten in je opkomen. Niet alleen koning en koningin, maar bijvoorbeeld ook: troonwisseling of trouwerij.

Gemaakt door: Kirsten Kraan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten